NavMenu

Živinice dobile prvu kancelariju za turizam - Cilj otvaranje turističke zajednice grada

Izvor: eKapija Nedjelja, 17.11.2019. 08:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rocksweeper/shutterstock.com)Ilustracija
U Živinicama je svečano otvorena prva kancelarija za turizam. Jedan od glavnih razloga otvaranja kancelarije jeste stvaranje preduslova za otvaranje turističke zajednice Grada Živinice, a cilj je da se svi potencijali koji postoje u Živinicama pretvore u resurse.

Otvaranje kancelarije za turizam podržali su i Ministarstvo trgovine, saobraćaja i turizma, kao i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, te ističu da da je ovo prva kancelarija za turizam u okviru Gradske uprave na području Tuzlanskog kantona, saopšteno je na gradskom sajtu.

Također su uputili veliku zahvalanost gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću za nesebično zalaganje da Živinice učini prepoznatljivom turističkom destinacijom, s obzirom da posjeduje neiskorištene turističke potencijale, te da se na ovaj način turizam u TK-a podigne na viši nivo.

Na području Grada Živinice postoji potencijal za razvoj historijskog, vjerskog, ruralnog, planinskog, rekreativnog i sportskog turizma, što su prepoznali i predstavnici italijanske nevladine organizacije CISP, te s tim u vezi u potpunosti su podržali otvaranje kancelarije za turizam u Živinicama.

Kako je istakao direktor razvojne agencije za turizam u Vladi Italije, Nino Mirela, ovdje postoji prirodni kapital, te smatraju da se na ovaj način može doprinijeti razvoju BiH.

Naime, od kako je usvojena Strategija razvoja turizma Grada Živinice realizovano je niz značajnih projekata kako bi se doprinijelo razvoju ove privredne grane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.