NavMenu

Za jače pravosuđe stiže 10 mil KM - Implementacija projekta EU4Justice trebalo bi da počne 2021.

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 17.11.2019. 07:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mojo cp/shutterstock.com)Ilustracija
U narednom periodu Evropska komisija implementiraće projekat s ciljem poboljšanja rezultata u krivičnom gonjenju u predmetima organizovanog kriminala i korupcije u BiH u visini od najmanje 10 mil KM, saznaju Nezavisne.

Njegova trogodišnja implementacija bi, kako je objašnjeno, trebalo da počne 2021. godine.

- Prva faza EU4Justicea, koju trenutno sprovodi francuska organizacija Justice Coopération Internationale, ima za cilj da pomogne vlastima BiH da se pojača saradnja unutar lanca kaznenog pravosuđa kako bi se postigli bolji rezultati u krivičnom gonjenju - kažu za Nezavisne u Delegaciji EU.

U ovom trenutku ova francuska organizacija sprovodi projekat istog cilja ukupne vrijednosti od gotovo 5 mil KM. Oba projekta su, kako je rečeno Nezavisnim, dio šireg projekta EU4Justice, koji je lansiran nakon što je prošle godine predstavljena nova strategija EU.

U samom dokumentu se navodi da će fokus aktivnosti biti izmjene Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH i reformi Zakona o krivičnom postupku BiH.

- Imajući to u vidu, tačan sastav aktivnosti koje će se sprovoditi ne može biti naveden u ovom trenutku, ali će biti dodatno pojašnjen u smjernicama pri dodjeli grantova - navedeno je u dokumentu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.