Izvor: Indikator | Nedjelja, 17.11.2019.| 18:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hifa Oil planira da uloži 10 mil KM u širenje maloprodaje u 2020.

U Maglaju u naselju Liješnica na magistralnom putu M17 u petak, 15. novembra, je svečano otvorena 11. po redu benzinska pumpa Hifa Oil – Euro Oil.

Distributer nafte i naftnih derivata Hifa Oil, najavljuje dalje širenje maloprodaje na domaćem ali i na inozemnim tržištima, čime se nastavlja ranije započet investicijski ciklus ove kompanije.

U novoj benzinskoj pumpi posao je pronašlo 10 uposlenika iz Maglaja koji do sada nisu bili u radnom odnosu.

Izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil Kenan Ahmetlić izjavio je da kompanija očekuje da će do kraja ove godine imati ukupno 14 novih benzinskih pumpi u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Nakon Maglaja u narednih mjesec dana slijedi otvorenje još jedne pumpe u Podgorici, zatim u Gradačcu i Hrasnici.

- Za sada smo jedina bosanskohercegovačka naftna kompanija koja svoju maloprodaju širi i izvan naše zemlje. I u idućoj godini nastavljamo ranije započeti snažan investicijski ciklus. Nakon 16,5 mil KM uloženih u proteklom periodu, u vremenu koje je pred nama investirat ćemo novih 10 mil KM. Planirano je dalje širenje maloprodaje na domaćem i inozemnim tržištima. Maloprodaju kao jedan od naših novih pravaca u razvoju kompanije smo shvatili veoma ozbiljno. Potvrđuje to i rast broja maloprodajnih objekata za gotovo 200% u godini dana - dodao je Ahmetlić.

Osim u Maglaju, Hifa Oil posjeduje benzinske pumpe u Sarajevu, Gračanici, Doboju, Tesliću, Busovači, Banovićima, Rudom i Živinicama.

Sa pumpom koja je ove godine otvorena u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil je prva i za sada jedina domaća kompanija koje je u ovom segmentu poslovanja izašla na inostrano tržište.

Hifa Oil prisutna je u segmentu maloprodaje tek od prošle godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.