Izvor: eKapija | Nedjelja, 17.11.2019.| 18:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija Rasiyat iz UAE želi graditi trgovački centar i rekreativni kompleks u Zenici

Zenica
Tri mjeseca nakon što je u Zenici potpisan Memorandum kojim se definišu prava i obaveze Grada Zenice i kompanije Rasiyat u pogledu utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u poslovno-rekreativnoj-turističkoj zoni Zenica-Jug, direktor kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhammad A. Al-Yamani ponovo je u Gradskoj upravi i obilasku lokacije poznatije kao Antena.

Kompanija Rasiyat u Zenici želi graditi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks jedinstven takve vrste u Evropi, a kako je tokom sastanka sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem istakao gospodin Al-Yamani, možda i u čitavom svijetu.

- U našoj kompaniji smo uvjerenja da je strateška lokacija i njen potencijal je ogroman. Trenutno se bavimo evaluacijom jer u ovom projektu ne vidimo samo grad, nego cijelo okruženje, region i Evropu. Radimo na planiranju i istraživanju projekta koji će stvoriti cijeli val novih radnih mjesta u Zenici i cijeloj BiH. S obzirom na to da je riječ o velikom projektu, potrebno ga je razvijati u fazama. Svaka faza razvoja mora pratiti stanje na tržištu, kako će tržište reagovati itd. Govorimo o hotelsko-ugostiteljskoj djelatnosti, trgovini, zabavnim sadržajima i sa optimom gledamo na dalji razvoj projekta - kaže Muhammad A. Al-Yamani.

Portal eKapija je u petak objavio kako bi moglo da izgleda uređenje zone Zenica jug.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.