Izvor: eKapija | Petak, 15.11.2019.| 10:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grad Visoko raspisao pozive za izradu idejnih rješenja nekoliko lokaliteta

Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Grad Visoko raspisao je nekoliko javnih poziva za izradu idejno urbanističko-arhitektonskih rješenja.

Riječ je o idejnim rješenjima lokaliteta Trg u Ulici dr Džananovića, lokaliteta Ade na rijeci Bosni kod Franjevačkog samostana, zatim lokaliteta Aleja Šehida Resula, lokaliteta Sebilj (područje oko Bijele džamije), te lokaliteta Kraljevac.

- Javni poziv se raspisuje za dobivanje kvalitetnih i stručno izrađenih prijedloga idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja navedenih lokaliteta u kojima treba osmisliti adekvatna i konstruktivna rješenja. Idejna rješenja moraju biti izrađena na način da sve potencijalne kreature budu primjerene prostoru gdje se planira izgradnja - navodi se na sajtu Grada.

Dodaje se da vizuelni identitet treba da bude jedinstven i prepoznatljiv. Svrha javnih poziva je izbor najkvalitetnijih rješenja za realizaciju, odnosno uređenje prostora, a koji će se oblikovanjem ukomponovati u ambijentalnu cjelinu dosad izgrađenih građevina na pomenutim lokalitetima.

Prva nagrada za svako od rješenja je 2.000 KM. Rok dostave radova je 20 dana od dana objave (14. novembar) javnih poziva na portalu Grada Visoko.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.