NavMenu

Grad Visoko raspisao pozive za izradu idejnih rješenja nekoliko lokaliteta

Izvor: eKapija Petak, 15.11.2019. 10:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Visoko raspisao je nekoliko javnih poziva za izradu idejno urbanističko-arhitektonskih rješenja.

Riječ je o idejnim rješenjima lokaliteta Trg u Ulici dr Džananovića, lokaliteta Ade na rijeci Bosni kod Franjevačkog samostana, zatim lokaliteta Aleja Šehida Resula, lokaliteta Sebilj (područje oko Bijele džamije), te lokaliteta Kraljevac.

- Javni poziv se raspisuje za dobivanje kvalitetnih i stručno izrađenih prijedloga idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja navedenih lokaliteta u kojima treba osmisliti adekvatna i konstruktivna rješenja. Idejna rješenja moraju biti izrađena na način da sve potencijalne kreature budu primjerene prostoru gdje se planira izgradnja - navodi se na sajtu Grada.


Dodaje se da vizuelni identitet treba da bude jedinstven i prepoznatljiv. Svrha javnih poziva je izbor najkvalitetnijih rješenja za realizaciju, odnosno uređenje prostora, a koji će se oblikovanjem ukomponovati u ambijentalnu cjelinu dosad izgrađenih građevina na pomenutim lokalitetima.

Prva nagrada za svako od rješenja je 2.000 KM. Rok dostave radova je 20 dana od dana objave (14. novembar) javnih poziva na portalu Grada Visoko.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.