Izvor: biznis.ba | Petak, 15.11.2019.| 08:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vrijedna priznanja za bihaćki med - Pčelari se uzdaju u brendiranje lipovog meda

(Foto: Valentyn Volkov/shutterstock.com)
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je u četvrtak, 14. novembra, članove Udruženja pčelara Bihaća koji su na nedavno održanom sajmu u Tuzli osvojili niz priznanja i medalja za med.

Ovo udruženje jedno je od najbolje organiziranih poljoprivrednih udruženja u Bihaću i danas okuplja više od 160 pčelara iz svih dijelova Bihaća.

– Naše udruženje pčelara jedno je od najbolje organiziranih u USK-a i iza njih stoje godine vrijednog rada i truda kako bi kupcima dostavili najbolji med s ovih područja. Naravno, da bi uspjeh bio još veći potrebno je napraviti novi korak ka formiranju zadruge što će kasnije omogućiti lakši izvoz a posebno u zemlje arapskog svijeta. U tome će imati podršku Grada Bihaća, kao što su imali i dosad – kazao je Fazlić.

Zahvalivši na dosadašnjoj podršci Grada Bihaća, predsjednik Udruženja pčelara Bihać Elvir Šehić je kazao da je osvojenih devet zlatnih, dvije srebrene i jedno posebno priznanje na sajmu u Tuzli potvrda da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH i da će kroz brendiranje, prvenstveno lipovog meda, bihaćki pčelari dobiti prostora za daljnji plasman izuzetno kvalitetnog meda, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.