NavMenu

Vrijedna priznanja za bihaćki med - Pčelari se uzdaju u brendiranje lipovog meda

Izvor: biznis.ba Petak, 15.11.2019. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: Valentyn Volkov/shutterstock.com)
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je u četvrtak, 14. novembra, članove Udruženja pčelara Bihaća koji su na nedavno održanom sajmu u Tuzli osvojili niz priznanja i medalja za med.

Ovo udruženje jedno je od najbolje organiziranih poljoprivrednih udruženja u Bihaću i danas okuplja više od 160 pčelara iz svih dijelova Bihaća.

– Naše udruženje pčelara jedno je od najbolje organiziranih u USK-a i iza njih stoje godine vrijednog rada i truda kako bi kupcima dostavili najbolji med s ovih područja. Naravno, da bi uspjeh bio još veći potrebno je napraviti novi korak ka formiranju zadruge što će kasnije omogućiti lakši izvoz a posebno u zemlje arapskog svijeta. U tome će imati podršku Grada Bihaća, kao što su imali i dosad – kazao je Fazlić.


Zahvalivši na dosadašnjoj podršci Grada Bihaća, predsjednik Udruženja pčelara Bihać Elvir Šehić je kazao da je osvojenih devet zlatnih, dvije srebrene i jedno posebno priznanje na sajmu u Tuzli potvrda da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH i da će kroz brendiranje, prvenstveno lipovog meda, bihaćki pčelari dobiti prostora za daljnji plasman izuzetno kvalitetnog meda, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.