NavMenu

Najskuplji NFL stadion koštaće skoro 5 mlrd USD (VIDEO)

Izvor: Klix Petak, 15.11.2019. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: London Bridges/Unsplash)
Skoro 5 mlrd USD koštaće izgradnja i razvoj novog stadiona u Los Angelesu. Zvaće se SoFi, namijenjen je NFL timovima LA Rams i LA Chargers, a otvorenje je planirano 25. jula naredne godine.

Više od 20 godina najpopularnija američka liga NFL, ona u američkom fudbalu, nije imala tim na drugom najvećem tržištu, u Los Angelesu. Razloga je bilo više, a nedostatak modernog stadiona najveći.

Ramsi i Chargeri vratili su NFL u Hollywood, a podstanarstvo će biti okončano na ljeto naredne godine kad se u Inglewoodu otvori SoFi, novi, nevjerovatni i izuzetno skupi stadion.

Stadion gradi Stan Kroenke, vlasnik LA Ramsa, ali i londonskog Arsenala, ali i niza drugih sportskih timova kao što su Denver Nuggets u NBA ligi, Colorado Avalanche u NHL-u...

Ovo nevjerovatno zdanje gradilo se iz privatnih izvora, ali je investitor tražio i dobio značajne poreske olakšice od lokalne samouprave. Troškovi projekta stadiona prvotno su procijenjeni na oko 2,66 mlrd USD. Međutim, interni dokumenti lige koje je NFL izradio u martu 2018. godine ukazali su na potrebu povećanja gornjeg ograničenja duga za stadion na ukupno 4,963 mlrd USD, što ga čini jednim od najskupljih sportskih i zabavnih objekata ikad izgrađenih.

Stadion će za NFL utakmice primati nešto više od 70.000 gledaoca, ali je predviđena mogućnost da za druge događaje primi i više od 100.000 posjetioca.

Stadion će osim lokalna dva NFL tima biti korišten i za brojne druge sportske i kulturne događaje, a već je zakazan koncert Taylor Swift za 25. i 26. juli 2020. godine. Na SoFi-ju će se održati i NFL Super Bowl LVI 2022. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.