NavMenu

Google Maps će izgovarati imena mjesta i lokacija na lokalnim jezicima

Izvor: Nezavisne novine Petak, 15.11.2019. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Aplikacije za navigaciju su od velike pomoći kada se nađete na nepoznatim lokacijama i u stranim državama.

Međutim, problem može da nastane kada poželite da pitate nekog gdje se nalazi određeni objekat, kako biste omogućili aplikaciji da vas dovede do njega. Google je riješio da vam pomogne u tom slučaju.

Uskoro će biti dostupan update za Google Maps na Android i iOS uređajima koji će biti u stanju da izgovara imena na lokalnim jezicima. A ako je potrebno nešto više od običnog prevoda, biće dostupan i direktan link do Google Translate-a, pod uslovom da je on instaliran na uređaju. Ovaj update bi trebao da bude spreman do kraja novembra i u početku neće biti dostupan na svim jezicima. U prvom naletu biće pokriveno 50 najpopularnijih jezika, a ostali će biti dodavani kasnije.


Izgleda da je Google rešio da se ozbiljno pozabavi unapređenjem Google Maps-a, jer je nedavno objavljeno i da će u njemu biti inkorporirane neke od Waze funkcija (aplikacije za navigaciju koja je takođe u Google-ovom vlasništvu).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.