Izvor: Tanjug | Petak, 15.11.2019.| 08:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineski Quectel Wireless Solutions osniva istraživačko-razvojni centar u Beogradu

Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)
Kineska IT kompanija Quectel Wireless Solutions saopštila je da će osnovati istraživačko-razvojni centar u Beogradu, kako bi pojačala svoju globalnu R&D strukturu i približila se kupcima u Evropi

- Quectel istraživačko-razvojni centar Evropa u Beogradu počeće kompletno poslovanje u prvom kvartalu 2020. godine, sa profesionalnim timom programera koji će sarađivati sa glavnim istraživačkim i razvojnim timovima u Kini - navodi se u saopštenju kineske kompanije, objavljenom na portalu prnewswire.com.

Ovim poduhvatom Quectel, vodeći svjetski dobavljač mobilnih i modula za globalne navigacone satelitske sisteme (GNSS), podupire plan širenja svog prisustva na globalnom nivou.

Dalje se dodaje da će u cilju izgradnje snažne tehničke baze u Evropi, beogradska kancelarija biti fokusirana na aktivnosti usmjerene na potrebe kupca, na prilagođavanje softvera, razvoj aplikativne mreže i podršku ključnim kupcima na integraciji i dizajnu Interneta stvari (IoT).

Kao prva evropska lokacija za razvoj tehnologije, R&D centar u Beogradu će pojačati kapacitete utvrđene Quectel mapom puta podrške korisnicima njenih proizvoda i omogućiti brže pružanje podrške kupcima u regionu, piše u saopštenju.

- Jačamo naše lokalne istraživačko-razvojne kapacitete u Evropi kako bi naš inženjerski tim mogao efikasnije da pretvara sjajne ideje u najnovije IoT module za kupce i kako bi proizvodi brže stizali na tržište - naveo je u saopštenju izvršni direktor kompanije Quectel Patrick Chian.

Ova kompanija sa sjedištem u Šangaju ima preko 1.500 zaposlenih širom svijeta i izgradila je globalnu mrežu za podršku korisnicima koja obuhvata više od 50 zemalja i regiona.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.