Izvor: eKapija | Petak, 15.11.2019.| 08:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni kongres o klimatizaciji, grijanju i hlađenju od 4. do 6. decembra u Beogradu

Ilustracija (Foto: Naypong/shutterstock.com)
Međunarodni kongres i izložba o klimatizaciji, grijanju i hlađenju (KGH), 50. po redu, održavaju se od 4. do 6. decembra 2019. godine u Sava centru u Beogradu.

Teme kongresa su nova rješenja na bazi obnovljivih izvora energije, prije svega energije sunca i geotermalne energije; moderni sistemi gradskih sistemi grijanja i hlađenja; preporuke za predviđanje potreba i potrošnje energije u stambenim, poslovnim i javnim objektima; zgrade budućnosti, pametne zgrade i gradovi; rashladni sistemi danas i sutra; novi pametni sistemi KGH u zgradama; zgrade koje oponašaju ljudski organizam...

Predviđena je sesija sa izlaganjem najboljih radova objavljenih u prvim brojevima časopisa KGH, kao i pregled najznačajnijih radova domaćih naučnika i stručnjaka koji rade i širom sveta.

Posebna sesija biće posvećena nastavnim programima potrebnim za obrazovanje stručnjaka o realizaciji, radu i održavanju najnovijih sistema za KGH i ostalih energetskih sistema zgrada i gradova.

Predavači koji su do sada prihvatili poziv da na 50. Kongresu održe plenarno predavanje su: Predrag Pega Hrnjak, Alexander Cohr Pachai, Andy Pearson, Ljubomir Janković i Zoltan Magyar.

Organizator će objaviti monografiju posvećenu 50-godišnjici Kongresa u kojoj će, između ostalog, biti navedeni svi radovi prihvaćeni za izlaganje tokom pola vIJeka tog skupa.

Program potražite OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.