Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.11.2019.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Osnovan poljoprivredni klaster Gradiška-Laktaši-Srbac

(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
U Laktašima je u ponedjeljak 11. novembra održana osnivačka skupština poljoprivrednog klastera GLS (Gradiška-Laktaši-Srbac) i ujedno predstavljena dva poslovna plana koja se odnose na otkup voća i povrća od malih poljoprivrednih proizvođača.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predstavnici opština, gradova, udruženja, zadruga i predstavnici preduzeća koja se bave otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda iz gradiške regije.

Ovom prilikom konstituisana je Skupština poljoprivrednog klastera a za predsjednika je izabran Ilija Gigović iz Gradiške. Formiran je i sedmočlani Upravni odbor u koga su ušla dva predstavnika iz Srpca.

Stručni saradnik Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Republike Srpske, Bojan Balaban, rekao je da je cilj formiranja klastera udruživanje i međusobna saradnja svih subjekata iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

- Osnivanjem poljoprivrednog klastera biće omogućeno malim poljoprivrednim proizvođačima da dođu do velikih tržišta regionalnim planiranjem i organizovanjem perspektivne proizvodnje - rekao je Balaban.

On ističe da će rad klastera pomoći i Opštinske uprave iz sve tri opštine koje će na ovaj način podržati razvoj poljoprivrede kao osnovne privredne grane na ovom području.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.