Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.11.2019.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavljeni pregovori o ulaganju kompanije Emirates na Sokocu - Opština spremna ući u javno-privatno partnerstvo

Sokolac (Foto: opstinasokolac.net)
Načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica nastavio je razgovore sa šeikom Mohamedom el Кasimijem o mogućnostima ulaganja njegove kompanije Emirates u više objekata na području ove lokalne zajednice, što bi vrijedilo 50 mil KM.

Bjelica je rekao novinarima da je Кasimi 13. novembra posjetio lokacije na Sokocu, na kojima bi se mogli graditi objekti koji će privući veliki broj turista iz svih krajeva svijeta na ovo područje.

On je naglasio da Opština Sokolac može jedino ići u javno-privatno partnerstvo sa budućim investitorom, posebno kad je riječ o rehabilitacionom centru sa svim pratećim objektima, koji bi, na prijedlog Кasimija, mogao da se gradi.

- Opština bi u ovom slučaju ušla u aranžman sa zemljištem, a njihova bi bila investicija, s tim da bismo dogovorili period trajanja takvog oblika ulaganja - rekao je Bjelica.

On je dodao da bi obaveza lokalne uprave bila da pripremi dokumentaciju, lokacijske uslove i plan šta i gdje se može graditi.

Bjelica je istakao da je Кasimi posjetio lokalitete Taline, područje Bjelosavljevića i područje Romanije, gdje bi se mogao graditi rehabilitacioni centar sa svim pratećim sadržajima.

Najavljeno je da će opštinske službe u narednim danima ponuditi idjeno rješenje o mogućnostima izgradnje objekata na području Sokoca, o čemu će se delegacija opštine Sokolac prilikom najavljene posjete, detaljnije dogovoriti sa potencijalnim investitorima i predsjednikom Emirata iz koga dolazi Кasimi.

On je najavio da će prvo ulaganje na području Sokoca početi uskoro postavljanjem klizališta, dimenzija 28x6 metara, koje će, prema preporuci službi iz lokalne uprave, biti na dijelu sportsko-rekreativnog centra kod stadiona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.