Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.11.2019.| 15:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prirodna koža ponovo popularna - Predstavljamo novitete Međunarodnog sajma namještaja u Beogradu (FOTO)

(Foto: Numanović)
Kako spojiti lijepo i korisno - čini se da je to bila tema kojom su se bavili proizvođači namještaja u prethodnom periodu. Posjetioci ovogodišnjeg sajma namještaja u Beogradu su ove godine mogli da vide i isprobaju nove modele trosjeda, fotelja, garnitura i kuhinja pravljenih u cilju da budu funkcionalni, a i lijepi na oko. Tu su bili i neki stariji i već oprobani modeli, ali redizajnirani i u novom ruhu, a nameštaj od prirodne kože, zbog nešto nižih cijena, i ove godine je bio aktuelan.

Renomirani proizvođač namještaja Simpo je na ovogodišnjom sajmu predstavio novu kolekciju. Osim toga, pažnju posjetioca privukli su i stariji ali i redizajnirani modeli. Kako je za naš portal rekla Jovana Nestorović, direktorka marketinga ove kompanije, u trendu su pastelne boje.

- Posljednjih godina su popularne pastelne boje, imamo ih dosta u novoj kolekciji garnitura, trpezarijskih programa, koji se uklapaju sa konceptom srpskih stanova gde su dnevna soba i trpezarija spojeni, a kod kojih je zastupljeno puno drvo. Takođe tu je dosta pliša, a ove godine izlazimo i sa dijelom kolekcije koje imaju primjese mermera, kod stočića, čak i kod garnitura kod kojih mermer omogućuje da se spusti piće kada se odmaramo.

Kako je rečeno za naš portal, Simpo posljednih godina radi na opremanju hotela.

- Radimo Radisson Blue u Dablinu, takođe, kompleks studentskih domova u Irskoj, dva hotela u Crnoj Gori i Hrvatskoj, kao i hotel Vranje.

U Hali 2 zatekli smo gužvu na štandu sa kaminima. Aleksandar Petrović, diplomirani arhitekta i vlasnik Ateljea Alpe pri Udruženju primenjenih umetnika, predstavio je ručno pravljene ekološke kamine na etil-akohol i na vodu.

(Foto: Alpe atelje)
- Kamini na vodu koje smo predstavili na sajmu, kod kojih se čini da je plamen stvaran, varku pravi ni manje ni više nego vodena para. Teslina tehnolgija i aparat koji je tu postavljen razvija molekule i stvara vodenu paru, a ta vodena para stvara negativne jone koji su za nas izuzetno dobri. Za prijatniju atmosferu može se staviti i neka kap eteričnih ulja. Inače, ovaj kamin može u svim kućama da se instalira, bezbjedan je, a sve što vam je potrebno je struja i voda sa česme - objašnjava Petrović.

Kako kaže za naš portal, sve se proizvodi u Ateljeu, vrlo malo se uvozi a kamini se rade po narudžbini bez serijske proizvodnje.

Kompanija Emmezeta je ove godine na sajmu namještaja u Beogradu prikazala najaktuelnije artikle koje ima u ponudi u svojim centrima.

- Cilj je bio da posjetiocima omogućimo da zaista osjete moderan stil života i kako uz malo truda i pravi izbor namještaja i dekoracije jedna prostorija može da zablista. To je sve dio Emmezetine kampanje #životjelep, u kojoj su sitnice nekad bitne da učine dan, a potom i život veselijim. Takođe, Emmezetin izložbeni prostor je za sve posjetioce imao i posebno iznenađenje - kutak za fotografisanje u igri perspektive. Ovo je moderan način prikazivanja jednog brenda, u skladu sa komunikacijom na društvenim mrežama, kojim je Emmezeta animirala posjetioce na zabavan način. Emmezetin izložbeni prostor je bio veoma posećen, a komentari su bili izuzetno pozitivni, a na društvenim mrežama je podijeljeno niz fotografija iz Emmezetine igre perspektive – kaže za naš portal Katarina Milovanović iz kompanije Emmezeta.

(Foto: Emmezeta)
Ove godine svoj nameštaj u velikoj hali 1 predstavila je kompanija Dallas namještaj. Oko 80% proizvodnje iz fabrike u Tutinu namijenjeno je domaćem tržištu. Osim Srbije, prisutni su i u Hrvatskoj, BiH, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji.

- Dallas je danas poznat po proizvodnji visokokvalitetnog namještaja. Poseban akcenat je na koži, koja je zbog "jakih" cijena proizvođača imala tendenciju pada posljednjih godina. Međutim, danas ponovo imamo rast prodaje namještaja od kože, budući da su cijene znatno pristupačnije nego ranije. Stoga, na to ćemo se fokusirati i u narednom periodu – rekao je Meša Kadrić, komercijalni direktor Dallasa.

Vapeks grupa, koja pripada Foam Line grupaciji kao najveći proizvođač sunđera, memorijske pjene i dušeka, na se predstavila novim proizvodima izrađenih od pjene sa bakrom.

(Foto: Vapeks)
- Vapeks je za sajam namještaja izbacio novi proizvod a to je pjena sa česticama bakra i gotove proizvode - dušek, naddušek i jastuk sa bakrom. U narednoj godini u planu je širenje maloprodajne mreže Sdream i otvaranje još nekoliko objekata kako bi naši proizvodi bili dostupniji građanima. Vapeks je sa sirovinom i gotovim proizvodima prisutan u većini zemalja Evrope i trenutno izvozimo oko 60% svojih proizvoda. Posebno smo ponosni na svoje novitete i rast prodaje od 20%. Ove godine naš brend Sdream možete naći pored Beograda i Čačka i u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Smederevu - kazao je Marko Mlađenović, rukovodilac prodaje dušeka.

Kompanija Numanović, već tradicionalni učesnik sajma, predstavila je svoju novu kolekciju namještaja sa novim materijalima.

(Foto: Numanović)
- Uveli smo nekoliko novih štof karti i materijala koje daju određenu novinu proizvodima. U poslednje vrijeme imitacija prirodne kože je popularna, čak i kod starijih proizvoda, tako da mogu da dobiju novo ruho. Ono što bih istakao je da stalno unapređujemo proizvodnju, mašinski park, ali ulažemo dosta i u zaposlene – rekao je za eKapiju Reihan Nicević.

Fabrika kompanije Numanović nalazi se u Novom Pazaru, dok je najveći dio maloprodajne mreže stacionarian u Beogradu.

- Imamo i višegodišnji ugovor sa preduzećem Srbijašume, od koje nabavljamo bazni artikal bukvu, a dosta poluproizvoda takođe nabavljamo od domaćih dobavljača - istakao je on.

Firma Omegaprofeks, na ovogodišnjem sajmu predstavila se svojom ponudom repromaterijala za kuhinju i izložila nove akrilne medijapane u 12 dekora.

- Šest dekora koje smo izložili su u supermat strukturi, oni su dosta zahvalni za održavanje za razliku od dekora u sjaju. Budući da smo zastupnici Emporio Skina iz Italije, koji su inspirisani prirodnim materijlaima, kao što je kamen, drvo i po tome su najprepoznatljiviji na tržištu. Naši maloprodajni objekti nalaze se u Loznici, Šapcu, Zrenjaninu - kaže menadžer prodaje Nebojša Berić.

Na štandu kompanije Nitea, pažnju posetilaca privukao je neobični dizajnerski komad - pletena stolica.

(Foto: Nitea)
- Ono na šta smo posebno ponosni ove godine je Cappelini pletena stolica, koja je više dizajnerski eksponat, nego što je možda praktična. Imaćemo u decembru u Beogradu izložbu proizvoda Cappelini i Knoll-a. Takođe, počeli smo da radimo sa danskom kompanijom Hay koja donekle ima pristupačnije cijene u odnosu na neke druge kompanije iz nordijskih zemalja - rekla je za eKapiju Tea Radović, generalna menadžerka prodaje kompanije Nitea.

Milica Todorović, menadžer prodaje iz kompanije GIR istakla je da su ove godine na sajmu predstavili namještaj od hrasta i jasena.

(Foto: eKapija)
- Ove godine predstavili smo namještaj izrađen od punog hrasta koji već 20 godina prozvodimo u fabrici u Kraljevu za jedan belgijski brend. Prije tri godine smo otvorilii i maloprodajni salon sa našim brenodm GIR, a 2016. godine smo, izašli na sajam sa kolekcijom hrasta i našim brendom. Kako bismo napravili distinkciju, prošle i pretprošle godine odlučili smo se za kolekciju od jasena. A ove godine smo neke postojeće komade u jasenu, izradili u varijanti od parenog bora – rekla je Todorović.

S. Petrović


Fotogalerija
57. Međunarodni sajam nameštaja

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.