NavMenu

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH organizuje "Oriflame BH Fashion Week Sarajevo", od 03.11. do 07.11.2009. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.10.2009. 14:47
Komentari
Podeli

U organizaciji Udruženja menekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine od 03. do 07.11.2009. godine održat će se Oriflame BH Fashion Week Sarajevo.

Vodeće i jedinstveno bosansko-hercegovačko modno događanje sezone početkom novembra 2009. predstaviti će najuporniju elitu bosansko-hercegovačkog dizajna u Sarajevu, ali isto tako, u nastavku modnih dešavanja i u gradovima Banja Luka od 18. do 21.11.2009., Tuzla od 26. do 29.11.2009. godine i Mostar od 01. do 04.12.2009. godine. U četiri BH grada predstaviti će se 30 bosansko-hercegovačkih modnih dizajnera, kojima je dizajn odjeće profesija, a ne samo hobi.

Najpoznatiji bosansko-hercegovački modni koncept, BH Fashion Week Sarajevo, ujedinio je snage sa vodećim svjetskim beauty brandom Oriflame – prirodna švedska kozmetika koji je već duži niz godina generalni pokrovitelj modnog događanja Oriflame BH Fashion Week Sarajevo.

Oriflame BH Fashion Week Sarajevo će predstaviti različite stilove i autorske kolekcije naših najkvalitetnijih dizajnerskih imena u zemlji, koji iz godine u godinu opstaju, jer ovdje se ne radi o dizajnerima koji se bave dizajniranjem odjeće iz hobija, već o dizajnerima kojima je dizajniranje odjeće profesija.

"Oriflame BH Fashion Week Sarajevo je prilika da naši bosansko-hercegovački dizajneri pokažu šta su uradili, mediji su tu da prezentiraju njihov rad BH i široj javnosti. Vrši se pažljivi odabir publike koju će u većem dijelu uglavnom pozivati dizajneri lično, a Udruženje manekena i modnih kreatora BiH će uglavnom koordinirati medije, sponzore i VIP goste te predstavnike inozemnih modnih agencija koji su najavili svoj dolazak", istakla je Stela Zubak Jovanović, direktorica agencije ABC Models.

Na pitanje koliko je Oriflame BH Fashion Week Sarajevo važan modni događaj za Bosnu i Hercegovinu, Mirjana Deak je odgovorila: "Već previše dug period bosansko-hercegovačkoj se mladosti uporno servira slika svijeta u kojem je svako svakome vuk, slika svijeta u kojem su svi otuđeni, svijet u kojem niko nije osjetljiv za tuđe potrebe, u kojem je nemoguće dostići ciljeve, gdje je sve teško, strano i uvozno... Nije ni čudo što nam mladost izrasta kao "divlje biljke". Značaj projekta BH Fashion Week-a za cijelu BiH je u tome da mi tu sliku mjenjamo. Mi smo mjesto sa kojeg mladi dizajneri uspjevaju ukoračiti u bolju i sigurniju realnost. Mi mjenjamo lošu predstavu o budućnosti i dajemo joj realne i dobre šanse".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.