NavMenu

Amina Mahmutović novi predsjednik uprave UniCredit Bank

Izvor: eKapija Srijeda, 13.11.2019. 14:12
Komentari
Podeli
Amina MahmutovićAmina Mahmutović
Amina Mahmutović je imenovana na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank sa početkom od prvog januara 2020. godine, saopšteno je iz ove banke.

Nadzorni odbor UniCredit Bank je odobrio imenovanje Amine Mahmutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank , uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.

Amina Mahmutović, trenutno članica Uprave odgovorna za Upravljanje rizicima, zamijeniće Dalibora Ćubelu, koji je imenovan na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i general managera Zagrebačke banke uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Republike Hrvatske.

- Veoma smo zadovoljni što je Amina odabrana da bude novi predsjednik Uprave, obzirom da je izrasla u lidera unutar naše grupacije i upućujemo joj najtoplije čestitke za novu poziciju. Njeno izuzetno iskustvo u bankarstvu i na rukovoditeljskim pozicijama će osigurati nastavak dobrih rezultata UniCredit Bank kao vodeće banke na tržištu Bosne i Hercegovine. Aminino imenovanje istovremeno potvrđuje da su naša ulaganja u ljude plodonosna. Sigurni smo da će banka sa Aminom na čelu nastaviti sa ostvarivanjem izvanrednih rezultata - izjavili su ovom prilikom Gianfranco Bisagni i Niccolo Ubertalli, direktori komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

- Veoma sam sretan što predajem rukovodeću poziciju naše banke najboljem mogućem kandidatu. Amina je izrasla u lidera unutar naše banke, stičući iskustvo, kako u prodaji, tako i u upravljanju rizicima. Ona vrlo dobro poznaje naše tržište, potrebe naših klijenata i potpuno sam siguran da će banka nastaviti svoj put uspjeha pod Amininim rukovodstvom - dodao je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.