NavMenu

Uskoro otvaranje novog pogona Yumca u Drvaru

Izvor: RTRS Utorak, 12.11.2019. 15:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lumen Photos/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da intenzivna rekonstrukcija objekta novog proizvodnog pogona Yumca u Drvaru garantuje da će do kraja godine biti otvoren i zaposliti 100 radnika.

- Ovo je u ovakvim uslovima važna vijest ne samo za Drvar, već za cijelu BiH, pogotovo jer vidim raspoloženje da se ovi radovi na vrijeme završe - rekao je Dodik novinarima u Drvaru.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i Srbiji, koja time pokazuje pažnju prema srpskim povratnicima i opštinama u Federaciji BiH.

- Vlada Srbije je već uplatila milion KM pomoći Drvaru za rješavanje infrastrukturnih i komunalnih problema, Vlada Srpske će uskoro uplatiti 200.000 KM za održavanje vrtića - rekao je Dodik.

Dodik, koji je danas razgovarao u Drvaru sa načelnikom te opštine Dušicom Runić, rekao je da ne postoje otvoreni problemi za završetak radova na novom objektu Yumka.


- Nadam se da ćemo ovaj objekat otvoriti do Nove godine zajedno sa rukovodstvom Srbije, koje će predvoditi Aleksandar Vučić. Nadam se da ćemo tada zajedno sa čelni ljudima Drvara promovisati ovaj uspjeh koji će značiti povratnicima - rekao je Dodik.

Radove na novom objektu Yumca obišlo je rukovodstvo Drvara, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, delegati SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH među kojima je bio i Nikola Špirić, generalni direktor Yumka Branislav Trajković, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč i načelnici srpskih opština u Federaciji BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.