NavMenu

Sarajevo u 2020. dobija prvo CineStar kino

Izvor: Klix Ponedjeljak, 11.11.2019. 14:44
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Sarajevo će uskoro dobiti najsavremenije multipleks kino koje otvara kompanija CineStar u objektu tržnog centra Bingo koji se gradi u sarajevskom naselju Alipašin Most.

Prema našim saznanjima, novootvoreno kino će biti opremljeno najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima.

Iz CineStara za sada ne žele detaljnije govoriti o ovom projektu i rekli su nam samo da im je Sarajevo oduvijek bilo privlačno.

- Naša kompanija uvijek traži prilike za izgradnju novih kina te je Sarajevo logičan izbor s obzirom na to da do danas nemamo projekt u Sarajevu - kratko su nam kazali iz CineStara.

Vodeći lanac kinodvorana u regiji te najbolji u Evropi za 2019. godinu ima ukupno 22 CineStar multipleksa, 138 dvorana i više od 21.500 sjedišta. Kada je riječ o našoj zemlji, prvi muiltipleks u BiH CineStar Mostar kompanija Blitz-CineStar otvorila je 2012. godine. Nakon Mostara uslijedilo je otvaranje multipleksa u Bihaću, Tuzli i Banjaluci. Pored zemalja regije, CineStar koji bilježi početke još od davne 1948. godine, ima multiplekse u više evropskih zemalja.

Inače, CineStar u BiH nudi superiorne kinoformate i to 4DX, RealD, 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk, kao i amfiteatarski raspored sjedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX koji osiguravaju kristalno jasnu sliku i ton.

Podsjećamo, Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je Blitz-CineStar najboljim lancem kinodvorana u Europi u 2019. godini.

Tako bi glavni grad BiH do ljeta trebao imati ukupno tri multipleks kina, s obzirom na to da već postoji Cinema City, a gradi se i Cineplex na Marijin-Dvoru. Otvorenje CineStar kina se može očekivati na proljeće 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.