Izvor: Indikator | Nedjelja, 10.11.2019.| 13:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Finski Alma Career Oy želi kupiti većinski udio u sarajevskoj firmi Kolektiv

Edin Mehić
Finska hompanija Alma Career Oy sa sjedištem u Helsinkiju namjerava steći većinsku kontrolu u kompaniji Kolektiv Sarajevo, koja stoji iza vodećeg portala za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini Posao.ba, izvještava Indikator.ba.

Kompanija Alma Career Oy želi kupiti većinski udio osnovnog kaptala društva Kolektiv, povodom čega je podnijela prijavu Konkurencijskom vijeću BiH 10. oktobra 2019. godine.

Ova koncentrаcijа, kako se navodi u prijavi, imаt će učinak nа relevаntnim tržištima usluga oglašavanja za posao, usluga agencije za zapošljavanje i usluga učešća u projektima za zapošljavanje na području Bosne i Hercegovine.

Kompanija Alma Career Oy, prema podacima iz sudskog registra, manjinski je vlasnik društva Kolektiv sa udjelom od 30%, dok 70% posjeduje Edin Mehić.

Naime, osnovni kapital kompanije Kolektiv iznosi 2.000 KM, pri čemu Alma Career Oy učestvuje sa 600 KM, a Edin Mehić sa 1.400 KM.

Alma Career Oy u vlasništvu je skandinavskog medijskog koncerna Alma Media i najvećeg svjetskog davatelja usluga internetskog zapošljavanja Monster Worldwide Inc, koji pruža pristup globalnom tržištu rada.

Alma Career Oy prisutan je u zemljama Centralne i Istočne Evrope, Baltika, Balkana i skandinavskog tržišta zapošljavanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.