Izvor: eKapija | Subota, 09.11.2019.| 20:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Firma Nordnet lansirala aplikaciju EasyTime za evidenciju radnog vremena

Firma Nordnet iz Srbije pokrenula je aplikaciju EasyTime koja kompanijama nudi jednostavano i lako rješenje za praćenje radnog vremena zaposlenih.

- EasyTime je namijenjen svim firmama koje imaju potrebu da na moderan i efikasan način prate vreme provedeno na poslu. Osnovne karakteristike EasyTime-a su da ima laku, pouzdanu i kompatibilnu razmenu podataka sa ostalim sistemima/platformama. Ne postoji ograničenje u broju radnika. Sistem može da se koristi besplatno do 5 radnika. Gornja granica ne postoji - kaže za eKapiju Branko Žužić, direktor Nordneta.

Koncept je, kako navodi, zamišljen u dvije aplikacije, aplikacija za skeniranje i aplikaciju za generisanje koda.

- EasyTime aplikacija se instalira na pametni telefon zaposlenih, bilo da je android ili IOS, i pomoću njega se skenira kod koji se generiše sa nekog tablet uređaja, na koji je prethodno instaliran EasyTime QR generator, ovaj tablet uređaj je zamišljen da bude dostupan svim zaposlenima, i postavlja se na frekventno mesto unutar firme. EasyTime aplikacija koristi geo lokaciju uređaja, prilikom skeniranja generisanog QR koda i šalje serveru.
Slanje se vrši preko uređaja zaposlenih što znači da QR generator može da ostane bez internet konekcije - navodi Žužić.

Vrijeme skeniranja se upoređuje sa vremenskom oznakom na QR kodu, i zajedno sa lokacijom uređaja klijenta se zabilježi. Ukoliko ima nekih odstupanja, bilo vremena ili lokacije, unos bude obilježen za uvid administratoru.

Ovaj sistem Nordnet i nekoliko prijateljskih firmi koristi od jula 2018. godine.

- Pošto se sistem pokazao kao pouzdan prvo smo krenuli da nudimo za srpsko tržište, a početkom sljedeće godine ćemo se fokusirati na ponudu za svjetsko tržište. Trenutno ga korisiti nekoliko desetina firmi iz Srbije - ističe Žužić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.