Izvor: Beta | Subota, 09.11.2019.| 20:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

United grupa preuzima najvećeg bugarskog operatora Vivacom

Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)
United grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, je saopštila da je postigla dogovor o kupovini kompanije Vivacom, najvećeg operatora u Bugarskoj.

Ta akvizicija je druga po redu od marta 2019, kada je investicioni fond BC Partners, sa sjedištem u Njujorku i Londonu, kupio United grupu u jednoj od najvećih transakcija u regionu.

- Akvizicija će ubrzati rast United grupe, proširiti njenu geografsku prisutnost i potvrditi njen položaj regionalnog lidera u ovoj industriji - navodi se u saopštenju i dodaje da će preuzumanje Vivacoma biti okončano u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobijanja dozvole od antimonopolske komisije.

Kupovina bugarskog operatra će biti realizovana kroz kredit i sopstvena sredstva United grupe.

United grupa već posluje u šest zemalja regiona i u njenom vlasništvu su SBB, Telemach, N1, Nova S, a zapošljava više od 4.400 ljudi.

Vivacom ima 1,8 miliona korisnika i prva je telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj koja pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.