NavMenu

Uskoro konkurs za idejno rješenje parka prirode Taline na Sokocu - Planirana gradnja vještačnog jezera, hotela i sportskih sadržaja

Izvor: eKapija Petak, 08.11.2019. 10:26
Komentari
Podeli
(Foto: opstinasokolac.net)
Jedan od glavnih strateških ciljeva opštine Sokolac jeste razvoj turizma. Zbog svog geografskog položaja, prirodnih resursa i bogate istorije, Sokolac ima odlične uslove za razvoj jedne od najvažnijih ekonomskih djelatnosti u sadašnjosti. Blizina planine Romanije, bogata priroda i zdrava klima samo su neke od prednosti Sokoca.

- U proteklom periodu u našoj opštini najveći akcent stavljen je na sportski turizam. Uređeni su postojeći i napravljeni novi tereni za rekreaciju, a u planu lokalne uprave je i dalja nadogradnja ovog oblika turizma. Kako bi bila zaokružena ova priča, postoji ideja izgradnje zatvorenog bazena i klizališta koja je sve bliža svojoj realizaciji - navodi se na sajtu Opštine Sokolac.

U svrhu razvoja turizma na području ove opštine stvorila se ideja da se radi na razvoju jedne od najatraktivnijih lokacija u neposrednoj blizini grada – parku prirode "Taline".

Tim povodom Opština Sokolac je odlučila da uskoro raspiše konkurs za izradu idejnog rješenja turističkog razvoja parka prirode "Taline".

Rješenje bi trebalo da obuhvata izgradnju vještačkog jezera, trim staze, staze za monti bajk, pješačke staze, staze za jahanje, vožnja sankama sa zapregom, vožnja kvadovima, moto sport, terene za mini golf i druge terene na otvorenom. Idejno rješenje trebalo bi da ponudi i projekat prostora za vikend naselje oko jezera, hotela za stara lica, rehabilitacioni centar, svadbeni salon i ugostiteljski objekat. Isplanirati i prilazni put sa postojeće saobraćajnice, tortoar, proširenje trake i osvjetljenje do etno-restorana Kum, kao i izgradnja pasarele do ovog ugostiteljskog objekta.

- S obzirom na to da turizam ima značajan uticaj na ekonomski, socijalni, ekološki i kulturni aspekt života, opština Sokolac se opredjelila da ova djelatnost bude jedan od glavnih strateških ciljeva razvoja. Konkurs za izradu idejnog rješenja park prirode Taline uskoro će biti objavljen na portalu "Sokolac srce Romanije", a mogućnost učešća imaće svi zainteresovani autori u struci, a najbolja tri rješenja biće novčano nagrađena - istaknuto je iz ove opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.