NavMenu

Najniže plate u javnom sektoru RS procentualno će se uvećati za 20%, a najviše za 5%

Izvor: eKapija Petak, 08.11.2019. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: vallter/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske utvrdila je u četvrtak, 7. novembra, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske,

Razlog za donošenje ovih zakona je uvećanje platnih koeficijenata i povećanje plata za zaposlene u navedenim oblastiam i to na način da se platni koeficijenti do 5,00 uvećavaju za 20%; platni koeficijenti od 5,50-10,90 za 10%; platni koeficijenti od 11,15 do 19,05 za 7% i platni koeficijenti od 19,25 do 26,23 za 5%, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Na taj način najniže plate procentualno će se uvećati za 20%, a one najviše za 5%. Izmjene ovih zakona predstavljaju još jednu u nizu mjera Vlade Republike Srpske koje doprinose privrednom rastu i povećanju plata radnika, što će uticati i na povećanje potrošnje, a time i na poboljšanje cjelokupnog poslovnog ambijenta u Republici Srpskoj.


Takođe, bilo je potrebno izvršiti i usklađivanje odredaba ovih zakona sa propisima kojima je regulisana oblast dobrovoljnih penzijskih fondova i penzijskih planova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.