Izvor: Blic | Petak, 08.11.2019.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Brza saobraćajnica Šabac-Loznica biće duga 55 km - Investicija vrijedna 247,5 mil EUR

(Foto: mariait/shutterstock.com)
Novi put Šabac-Loznica biće dug 55 kilometara, imaće četiri trake razdvojene razdjelnom trakom i zaobići će sva naseljena mjesta kroz koja sada prolazi magistralni put M-19. Zbog toga će se između ova dva grada putovati najduže pola sata umjesto sat vremena, a investicija je procijenjena na 247,5 mil EUR.

Plan detaljne regulacije državnog puta Šabac-Loznica bio je dat na uvid građanima koji su do 5. novembra mogli da ulože primjedbe.

Tačni rokovi za početak radova i završetak puta nisu poznati. Završetkom javnog uvida slijede odgovori svima koji su uložili primjedbe. Nakon toga stručna komisija donosi odluku da li da prihvati primjedbe i izmeni Plan detaljne regulacije. Slijedi priprema projektne dokumentacije, pa radovi.

Dok traju pripreme oko projektne dokumentacije, usvajanja trase i otpočinjanja radova na pravcu Šabac-Loznica, pa deonice Ruma-Šabac, predviđeno je da prvo počne gradnja mosta preko Save kod Šapca u dužini od dva kilometra uzvodno od starog željezničkog mosta, naspram šabačke industrijske zone. Vrijednost ove investicije procijenjena je na oko 80 mil EUR. Most će biti izgrađen za profil brze saobraćajnice, kakav će dalje biti i put Šabac-Loznica. Ugovor za izradu idejnog projekta mosta JP Putevi Srbije zaključilo je s Institutom za puteve iz Beograda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.