Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.11.2019.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje peti forum o internacionalizaciji poslovanja u Tesliću - Više od 200 učesnika i 100 poslovnih sastanaka

Ilustracija (Foto: Meder Lorant/shutterstock.com)
Razvojna agencija Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije u okviru Evropske mreže preduzetništva, a uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, organizuju 5. Forum o internacionalizaciji poslovanja koji se održava danas i sutra u Tesliću.

Forum će na jednom mjestu okupiti privrednike iz zemalja regiona i EU, predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi, sve u cilju razmjene iskustva, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovih kontakata i buduće saradnje.

Prateći program podrazumijeva i organizaciju panel diskusija i seminara o različitim temama sa ciljem predstavljanja najboljih praksi, umrežavanja ideja, razmjene informacija, kao i pronalaženja potencijalnih partnera za realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

- Forum je važan mehanizam internacionalizacije domaćih preduzeća, jer im omogućava poslovno povezivanje sa partnerima širom regiona, Evrope i svijeta. Učešće na forumu za preduzeća i klastere je besplatno. Međunarodni poslovni susreti, koji su centralni događaj foruma, a koji se održavaju pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, omogućuju jednoj kompaniji da u okviru jednog dana, na jednom mjestu razgovaraju sa većim brojem kompanija iz drugih zemalja koje su zainteresovane za potencijalnu saradnju, da im predstave svoje proizvode, usluge i projekte - istakli su u RARS-u.

Na forumu se očekuje više od 200 učesnika dok je zakazano više od 100 B2B sastanaka.

Učesnici foruma, osim iz Republike Srpske i Srbije, dolaze iz Kine, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Slovenije, Turske i SAD.

Forum se održava naizmjenično u Republici Srpskoj i Srbiji. Prethodna četiri foruma održana su u Banjaluci, Novom Sadu, na Jahorini i Zlatiboru i na njima je učestvovalo više od 800 preduzeća, klastera i institucija koje se bave razvojem. Održano je više od 1.700 B2B sastanaka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.