NavMenu

Druga međunarodna sedmica inženjerstva 14. i 15. novembra u Tuzli

Izvor: eKapija Srijeda, 06.11.2019. 11:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)Ilustracija
Druga međunarodna sedmica inženjerstva (BH Engineering Weeks) u BiH održaće se 14. i 15. novembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

BEW okuplja sve aktere uključene u razvoj industrije, proizvodnje i novih tehonlogija: vlasnike kompanija, CEO, inženjere svih oblasti, ministarstva i privredne komore, akademsku zajednicu, inovatore i medije; prezentira trendove u proizvodnji regije i svijeta: keynote govornici, panel diskusije, radionice, smart city i IT. BEW nije događaj samo za stručnjake, nego i sve one koji odlučuju o implementaciji projekata i rješenja koja izlaze iz inženjerskih i tehnoloških kompanija, kao i za one koji će uvidjeti korist istih i odlučiti uložiti novac u njihov razvoj i realizaciju.

Kompanije koje se brže razvijaju čine svoj samosvjesni razvoj ulaganjima u ljudski kapital, inovacije i znanje. Dobra ideja postaje vrijednija što je više uspješnih menadžera koristi. Važnost tehnoloških promjena uviđaju svi modeli rasta, ali strategije novih razvoja vlastitih kompanija svakako su nezamislive bez novih ideja i postojećih tehnologija.

- Inovativnost i digitalizacija, najnovije tehnologije i rezultati uspješnih praksi će biti osnova ove konferencije. Konferencija je dobila preporuku sa svih nivoa vlasti i vlada u BiH, a odazvali su se i najuspješniji Bosanci i Hercegovci koji u svijetu postavljaju nove standarde, prakse i rezultate u inženjerstvu - istaknuto je na sajtu Udruženja poslodavaca FBiH.

Više informacija možete pogledati OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.