Izvor: eKapija | Srijeda, 06.11.2019.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Druga međunarodna sedmica inženjerstva 14. i 15. novembra u Tuzli

Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)
Druga međunarodna sedmica inženjerstva (BH Engineering Weeks) u BiH održaće se 14. i 15. novembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

BEW okuplja sve aktere uključene u razvoj industrije, proizvodnje i novih tehonlogija: vlasnike kompanija, CEO, inženjere svih oblasti, ministarstva i privredne komore, akademsku zajednicu, inovatore i medije; prezentira trendove u proizvodnji regije i svijeta: keynote govornici, panel diskusije, radionice, smart city i IT. BEW nije događaj samo za stručnjake, nego i sve one koji odlučuju o implementaciji projekata i rješenja koja izlaze iz inženjerskih i tehnoloških kompanija, kao i za one koji će uvidjeti korist istih i odlučiti uložiti novac u njihov razvoj i realizaciju.

Kompanije koje se brže razvijaju čine svoj samosvjesni razvoj ulaganjima u ljudski kapital, inovacije i znanje. Dobra ideja postaje vrijednija što je više uspješnih menadžera koristi. Važnost tehnoloških promjena uviđaju svi modeli rasta, ali strategije novih razvoja vlastitih kompanija svakako su nezamislive bez novih ideja i postojećih tehnologija.

- Inovativnost i digitalizacija, najnovije tehnologije i rezultati uspješnih praksi će biti osnova ove konferencije. Konferencija je dobila preporuku sa svih nivoa vlasti i vlada u BiH, a odazvali su se i najuspješniji Bosanci i Hercegovci koji u svijetu postavljaju nove standarde, prakse i rezultate u inženjerstvu - istaknuto je na sajtu Udruženja poslodavaca FBiH.

Više informacija možete pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.