Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 06.11.2019.| 08:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela obuka za upotrebu informacionog sistema za upravljanje javnim investicijama u lokalnim upravama RS

(Foto: crazystocker/shutterstock.com)
​​​​​​​​​U Ministarstvu finansija Republike Srpske u utorak, 5. novembra, je počela obuka predstavnika jedinica lokalne samouprave za upotrebu informacionog sistema za upravljanje javnim investicijama – PIMIS.

Pomoćnik ministra finansija za upravljanje investicijama, Radmila Čičković, je navela kako je cilj obuke da se učesnici upoznaju sa pristupanjem sistemu, te načinima njegovog vo​đenja i rukovođenja.

- Ovaj sistem instalisan je u svim jedinicama lokalne samouprave, te će nakon ove obuke predstavnici lokalnih zajednica biti spremni da projekte, odnosno njihove kapitalne investicije, unose u PIMIS sistem odnosno da unose nove i ažuriraju informacije o postojećim investicionim projektima - rekla je Čičković novinarima prije početka obuke.

Ona je navela da u obuci učestvuje 10 predstavnika jedinica lokalne samouprave dok će se za ostale, od ukupno 63 jedinice, obuka sprovoditi naredna dva mjeseca.

Čičković je istakla kako će se koordinisanim usklađivanjem javnih investicija postići efikasnije lociranje projektnih resursa.

​Obuka se organizuje u u okviru nastavka implementacije projekta "Razvoj kapaciteta u Ministarstvu finansija za efikasno upravljanje javnim investicijama", koji ima za cilj da uvođenjem softvera i podrškom koherentnom zakonodavnom i regulatornom okviru za planiranje strateških politika poveća kapacitet Ministarstva finansija Republike Srpske u upravljanju procesom javnih investicija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.