Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 05.11.2019.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro izgradnja nove saobraćajnice u Banjaluci - Put između Lauša i Paprikovca koštaće 2,7 mil KM

Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)
Izgradnja nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 mil KM, koja će preko nekadašnjeg Voćnjaka povezati Lauš i Paprikovac, počeće 14. novembra.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, radove će, na osnovu provedenog tendera, provoditi laktaška Niskogradnja, koja će u narednim danima, početi sa pripremom gradilišta.

- Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko Ekonomije, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom - izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje izuzetno frekventne Karađorđeve ulice, ali i znatano bolja saobraćajna poveznica između Lauša, Parikovca i Petrićevca.

- Osim toga, realizacijom ovog projekta, otvara se mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Zbog toga će u okviru gradnje ove saobraćajnice, biti pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta - naveo je Sandić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.