NavMenu

Objavljen poziv za otkup junadi u RS

Izvor: eKapija Utorak, 05.11.2019. 13:26
Komentari
Podeli
(Foto: Jringjai_34/shutterstock.com)
Na osnovu Zaključka Vlade Republike Srpske od 31. oktobra ove godine o potrebnom hitnom interventnom otkupu tržišnih viškova tovnih junadi, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je otkupljivače junadi sa sjedištem u Republici Srpskoj, a koji su registrovani za obavljanje djelatnosti klanja, prerade i izvoza živih životinja, za izražavanje interesa za interventni otkup junadi minimalne težine 550 kg žive mjere od domaćih uzgajivača u periodu do 31. januara 2020.

Pravo na izražavanje interesa imaju otkupljivači junadi, koji imaju veterinarski kontrolni broj ili identifikacioni broj farme za subjekte koji vrše izvoz, a prema evidencijama Ministarstva poljoprivrede i koji dostave dokumentaciju koja je precizirana u Pozivu za izražavanje interesa, kojeg otkupljivači mogu preuzeti na internet stranici Ministarstva.

Količine za koje otkupljivač izražava zainteresovanost ne mogu biti manje od 200 grla za period otkupa.

Osim poziva, otkupljivači na sajtu Ministarstva mogu pronaći i spisak proizvođača junadi, prema evidenciji Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Rok za izražavanje interesa je do petka, 8. novembra do 10 časova. Prijave na poziv se dostavljaju lično ili putem elektronske pošte na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, mps@mps.vladars.net.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

23.04.2024.  |  Vijesti

5 zabavnih načina za farbanje uskršnjih jaja

23.04.2024.  |  Vijesti

21.04.2024.  |  Agro

Za ovu biljku se vjeruje da donosi blagostanje i sreću

21.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.