Izvor: Klix | Utorak, 05.11.2019.| 07:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fudbalski savez BiH ulaže po 100.000 EUR u stadione u Sarajevu i Banjaluci

(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će u narednom periodu u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima uložiti u infrastrukturu stadiona u Sarajevu i Banjaluci.

Savez je osigurao finansije iz grantova UEFA-e i FIFA-e namijenjenim infrastrukturnim projektima, a radi se o ugradnji barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima Asim Ferhatović Hase u Sarajevu i Gradskom stadionu u Banjaluci. NS BiH je za oba projekta odvojio po 100.000 EUR.

Ugradnja barijera i elektronskih čitača je u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom, na Grbavici u Sarajevu i na stadionu Bilino Polje u Zenici već završena.

S obzirom na veći broj ulaza na stadionu Asim Ferhatović Hase, 100.000 EUR koje je NS BiH odvojio neće biti dovoljno, te će dodatnih 100.000 EUR uplatiti Općina Centar.

U Banjaluci se očekuje saglasnost Grada na potpisani sporazum između NS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača.

Sistem barijera podrazumijeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Osim ovih projekata, NS BiH će u narednom periodu unaprijediti reflektorsku rasvjetu na stadionima BH Telekom Premijer Lige BiH.

Također, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra NS BiH u Zenici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.