NavMenu

Gradnja obilaznice oko Budve od 2021.

Izvor: Cafe Del Montenegro Ponedjeljak, 04.11.2019. 13:13
Komentari
Podeli
(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Obilaznica oko Budve, koja će se graditi u okviru projekta Jadransko-jonski koridor, počeće da se radi tokom 2021. godine, kažu iz Ministarstva saobraćaja Crne Gore.

Koridor će Crnu Goru povezati sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Albanijom.

Oni su saopštili da je za izgradnju ovog koridora dobijena značajna pomoć Evropske unije. Kroz mehanizam Investicionog okvira za Zapadni Balkan Crna Gora dobila je do sada oko 9,5 mil EUR, prenosi CdM.

- Dobijena pomoć u prvom redu se odnosi na izradu studije izvodljivosti za jadransko-jonski koridor kroz Crnu Goru i Albaniju. Ta studija bi trebalo da bude gotova u prvom kvartalu sledeće godine. Tako da ćemo tu imati one ekonomske pokazatelje koji su nam od značaja za dalju realizaciju tog kompletnog koridora - kaže iz Ministarstva saobraćaja Angelina Živković.

Ona je precizirala da će brza saobraćajnica imati četiri obilaznice i to oko Herceg Novog, Tivta, Budve i Bara.

- U tom sistemu prioritet je dat obilaznici Budva iz razloga što već postoji ozbiljan obim saobraćaja, odnosno prosječni godišnji-dnevni saobraćaj dostiže 12.000 vozila gdje se upravo opravdava činjenica da se gradi ta brza saobraćajnica. Četiri miliona evra je dobijeno granta da se odradi idejni projekat za ukupnu obilaznicu oko Budve na trasi brze saobraćajnice - navodi Živković.

Ističe da će obilaznica oko Budve biti duga oko 30 kilometara. Osim idejnog projekta, dodala je, radi se i Glavni projekat i Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu i društvo. Takođe, ona navodi da su za kofinansiranje izgradnje prioritetne komponente obilaznice oko Budve, obezbjeđen grant od 40 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.