Izvor: eKapija | Subota, 02.11.2019.| 09:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila u RS

Ilustracija (Foto: Inter Auto)
Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD) u ponedjeljak, 4. novembar u krugu AMD Krajina u Banjaluci pokreću veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019".

Kampanja će trajati do 29. novembra i sprovešće se na teritoriji 33 lokalne zajednice širom Srpske, a podršku u njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i kompanija Optima grupa.

Kampanja "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019" ima za cilj povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu, koji će prva tri dana kampanje biti stacioniran u krugu AMD Krajina u banjalučkom naselju Lazarevo, moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Takođe, vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radnici Optima grupe će vozačima u toku aktivnosti djeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla Mosol.

Tačne lokacije gdje će se vršiti besplatni tehnički pregledi pogledajte OVDJE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.