NavMenu

MUP RS dobio samo jednu ponudu za nabavku tri helikoptera - Rusi traže 41,6 mil KM

Izvor: Klix Petak, 01.11.2019. 14:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ilfaber/shutterstock.com)Ilustracija
Na tender Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, za nabavku helikoptera, pristigla je jedna ponuda. Firma Helikopteri Rusije iz Moskve spremna je da za 41,6 mil KM isporuči u RS tri helikoptera.

MUP je međunarodni tender za kupovinu tri helikoptera u vrijednosti od 42 mil KM bez PDV-a, raspisao 26. jula.

Ponudu na tender za nabavku tri helikoptera dostavio je samo jedan ponuđač i to Helikopteri Rusije Moskva, koji je na propisan način i u zakonskom roku dostavio ponudu čija je vrijednost 41.654.346 KM, što je ispod tražene vrijednosti, naveli su u MUP-u RS, a prenosi Capital.

Dodali su da će Komisija donijeti odluku o ispunjavanju uslova ove ponude u zakonskom roku. Tenderom je traženo da helikopteri budu novi, neupotrebljivani, srednje klase, sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i odgovarajućim alatom.


Jedan od helikoptera treba da bude sa medicinskim modulom, dok dva treba da imaju dodatnu opremu za potrebe policije. Prvi helikopter treba da stigne u septembru 2020. godine, drugi do maja 2021, a treći u januaru 2022. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.