NavMenu

Platforma za ženski fudbal najbolje rješenje prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa

Izvor: eKapija Subota, 02.11.2019. 13:40
Komentari
Podeli
Ofir Frank, serijski preduzetnik i CTO košarkaškog kluba Maccabi Tel Aviv, Aleksandra Stojković i Ruža Ilić Sportifico, Gary Stewart, direktor Wayra UK akceleratora i Igor Bešlin, glavni analitičar u bečkom fondu Venionaire CapitalOfir Frank, serijski preduzetnik i CTO košarkaškog kluba Maccabi Tel Aviv, Aleksandra Stojković i Ruža Ilić Sportifico, Gary Stewart, direktor Wayra UK akceleratora i Igor Bešlin, glavni analitičar u bečkom fondu Venionaire Capital
Startap Sportifico pobjednik je prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa namijenjenog startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta, a koji Naučno tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport. Izborom za najbolji tim Sportifico je osvojio studijsko putovanje u Izrael i priliku da se poveže i radi sa vodećim svjetskim ekspertima na daljem razvoju svog tehnološkog rješenja.

Sportifico je platforma za ženski fudbal koja omogućava fudbalerkama da ostvare svoj tržišni potencijal, navodi se u saopštenju Naučno tehnološkog parka.

- Danas je Sportifico sinonim za ženski fudbal u regionu, a cilj je da postanemo sinonim za ženski sport uopšte. Naša najveća snaga jeste što dolazimo sa samog tržišta, osjetili smo problem na svojoj koži i zato smo mi pravi tim koji će omogućiti fudbalerkama da dobiju pažnju koju zaslužuju. Testirali smo svoje hipoteze na domaćem tržištu, potvrdili koncept i sada smo spremni za globalno tržište, u čemu će nam ova nagrada i program pomoći – rekla je Ruža Ilić, dio Sportifico tima.

Colosseum Sports Tech Serbia je jedinstveni petomjesečni program podrške inovacijama u sportu, koji ima za cilj da poveže relevantne igrače u sport-tech industriji i obezbijedi podršku startapima u ranoj fazi razvoja. U prvom Colosseum Bootcamp-u učestvovalo je 10 timova, koji su u prethodnih pet mjeseci radili sa više od 40 konsultanata i mentora na razvoju svoje poslovne ideje, a njih šest koji su pokazali najveći potencijal prezentovalo je svoje ideje na završnom događaju u Naučno-tehnološkom parku Beograd.


O najboljem među njima odlučio je stručni žiri, sastavljen od vrhunskih svjetskih serijskih preduzetnika i predstavnika investicionih fondova, a jedna od njih bio je Igor Bešlin, sa kojim je eKapija uradila intervju.

Vrijednost sport-tech industrije u 2018. procijenjena je na 8,9 mlrd USD sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti. Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspješna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primjeni sportskih tehnoloških rješenja globalno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.