Izvor: Klix | Petak, 01.11.2019.| 09:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mirad Maglić novi direktor Microsofta u BiH

Mirad Maglić je novi direktor Microsofta u Bosni i Hercegovini.

- Moje imenovanje na ovu funkciju svakako jeste lično priznanje, ali uspjeh koji bilježimo na tržištu je plod rada domaćeg Microsoftovog tima, naših vjernih partnera i neumorne podrške koju uživamo od naših klijenata i organizacija poput Microsoft Community zajednice - rekao je Maglić u izjavi za Klix.

On je podsjetio da je Microsoft u Bosni i Hercegovini već godinama jedan od temeljnih pokretača razvoja izuzetno uspješnog i brzorastućeg domaćeg IT sektora, te poručio kako će će uloga te firme u razvoju ove privredne grane, ali i u partnerstvu s privatnim, javnim i obrazovnim sektorima u budućnosti biti sve šira i značajnija.

- Digitalna transformacija u koju smo mi, kao i ostatak svijeta, tek zagazili, predstavlja sjajnu šansu domaćim stručnjacima za osvajanje stranih tržišta, i Microsoft u BiH, ali i u regiji će predano raditi u tom smjeru. Mi smo firma koja tradicionalno većinu svog poslovanja oslanja na mrežu poslovnih partnera, i ta naša predanost je evidentna od početka našeg rada u Bosni i Hercegovini, od 2006. godine - kazao je Maglić.

Prije dolaska na ovu funkciju Mirad Maglić je radio kao Partner Solution Professional pri Microsoftu u CEE MC regiji. Prije nego što se pridružio Microsoftu u 2006. godini, vodio je vlastitu softversku firmu i radio je na nekolicini projekata na razvoju softvera za klijente u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Tokom više od 16 godina karijere, Maglić je, između ostalog, i dugogodišnji saradnik bosanskohercegovačkog IT magazina INFO, te autor ili koatuor nekolicine dokumenata i strategija o razvoju informacionog društva u Bosni i Hercegovini, uključujući i strategiju integriranja Bosne i Hercegovine u EU.

Softverski inžinjering diplomirao je 1998. godine na Univerzitetu u Wolverhamptonu, Velika Britanija, te je 2010. godine stekao i MBA zvanje na Cotrugli poslovnoj školi u Zagrebu. U slobodno vrijeme uživa u motociklizmu, ronjenju i kuhanju.

Na ovoj poziciji naslijedio je Omara Krivošiju, koji je nakon 10 godina na direktorskoj poziciji otišao iz Microsofta BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.