Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.10.2019.| 09:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gradnja južne tribine stadiona Grbavica planirana u septebru 2020. - Radovi procijenjeni na 5 mil KM

(Foto: Simple Photo Shot/shutterstock.com)
Kanton Sarajevo će nastaviti finansijsku podršku za ulaganje u infrastrukturu stadiona Grbavica, najavljeno je nakon susreta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, premijera KS Edina Forte i ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića sa predstavnicima Uprave FK Željezničar.

Predsjednik Željezničara Admir Džubur ovom je prilikom gostima iz Kantona upriličio kratku, ali konciznu prezentaciju u kojoj je predstavio projekte izgradnje južne tribine ovog stadiona, natkrivanje nedavno izgrađene istočne te planove za preuređenje fasade, krova i svi ostalih dijelova sjeverne tribine kao i dogradnja zapadne tribine. Naglasio je i da bi se realizacijom ovih projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 gledaoca te dostigla 4. UEFA-ina kategorija stadiona, prenosi Sarajevo construction.

- Izgradnja južne tribine bi prema našim procjenama trebala iznositi oko 5 mil KM, a sa njenom gradnjom bi se krenulo u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. - kazao je Džubur.

Naveo je i moguće izvore finansiranja izgradnje ove tribine, među kojima su Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Nogometni savez BiH i UEFA, te navijači i prijatelji kluba te naglasio kako klub ne može osigurati potrebna sredstva kroz svoje redovno poslovanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.