Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.10.2019.| 08:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Atlantic i PharmaS potpisali kupoprodaju Fidifarma

Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
Atlantic Grupa i PharmaS Grupa potpisale su ugovor o kupoprodaji kompanije Fidifarm, u čijem je vlasništvu vodeći hrvatski brend dodataka ishrani dietpharm. Pharmas će, osim cjelokupnog portfolija i zaposlenih Fidifarma, preuzeti i multivitu, regionalni brend dodataka u ishrani u vlasništvu Atlantic Grupe, čiji je proizvod multivita vitamin C lider u segmentu vitamina C u šumećoj formi na ruskom tržištu.

Fidifarm je u 2018. godini ostvario prihod od prodaje u visini od 9,4 mil EUR, dok je multivita u istom periodu prihodovala oko 4 mil EUR. Zaključenje transakcije očekuje se krajem godine.

- Atlantic Grupa prodajom Fidifarma nastavlja sa strategijom dezinvestiranja non-core segmenata poslovanja. Riječ je o uspješnoj kompaniji sa kvalitetnim brendovima, koji sa dodatnim fokusom imaju još veći potencijal rasta. U Pharmasu smo našli partnera koji prepoznaje vrijednost brenda dietpharm, ali i ljudi koji iza njega stoje, kao i prostor za dodatni razvoj poslovanja, što nas čini izuzetno zadovoljnim ovom transakcijom. Atlantic Grupa nastavlja sa fokusom na razvoj svojih ključnih kategorija, s potrošačem u središtu svih poslovnih aktivnosti - istakla je potpredsjednica Atlantic Grupe za Poslovni razvoj i strategiju Lada Tedeschi Fiorio, a navodi se u saopštenju.

- Izuzetno nam je drago što će se uspješnoj priči razvoja PharmaS-a pridružiti i brendovi Dietpharm i Multivita. Vrijednost brenda Dietpharm decenijama je poznata u Hrvatskoj i regionu i predstavlja fokus našeg budućeg razvoja. Vjerujemo da ćemo predanim radom sa timom iz Fidifarma još više ojačati snagu ovog portfolija. Ovom akvizicijom jača se položaj PharmaSa na tržištu regiona u okviru Consumer Health Care poslovanja, čime pokazujemo usmjerenost kompanije prema oba naša programa, receptnom i bezreceptnom. PharmaS će se i dalje voditi strategijom koja će se fokusirati na inovativne formule u razvoju svojih proizvoda - komentarisao je predsjednik Uprave PharmaS Grupe Jerko Jakšić.

Atlantic Grupa od početka prošle godine sprovodi strategiju fokusa na svoje ključne kategorije i brendove, kako bi zadržala i unaprijedila njihovu relevantnost kod potrošača. U tom kontekstu usmjerava se i dalji razvoj internacionalizacije poslovanja, sa fokusom na brendove koji su dokazali međunarodni potencijal i čije su pozicije potrošači verifikovali.

PharmaS Grupa je danas druga po veličini generička kompanija u hrvatskom bolničkom poslovanju, prošle je godine ojačala svoj receptni portfolio akvizicijom hrvatske podružnice Ciple, a ove godine zaokružuje 10 godina poslovanja.

U bezreceptnom segmentu 2018. godinu je obilježilo otvaranje ruskog tržišta i prodaja od preko dva miliona pakovanja proizvoda iz sopstvenog razvoja (ProBalans i ProBalans baby).

Ove godine PharmaS je zaključio globalni ugovor s američkom kompanijom Abbott za izvoz portfolija u preko 60 zemalja svijeta, a novom akvizicijom kompanija nastavlja sa fokusom na širenje poslovanja u Consumer Health Care segmentu u regionu i na internacionalnim tržištima, jačajući svoj tim vrhunskim stručnjacima i proizvodima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.