Izvor: Capital | Srijeda, 30.10.2019.| 11:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Odobrena promjena imena Pavlović banke

(Foto: facebook.com/pavlovic.banka)
Skupština Pavlović International Banke usvojila je danas odluku o promjeni imena te banke u Naša banka, kao i grafičkog amblema banke.

- Izmjena naziva banke vršiće se u skladu sa Zakonom o bankama RS, propisima Agencije za bankarstvo RS i Statutom banke. Ova Odluka stupa na snagu danom dobijanja saglasnosti Agencije za bankarstvo na Statut, a primjenjivaće se od dana registracije izmjene naziva banke kod nadležnog suda - navedeno je u usvojenoj Odluci.

- U skladu sa ovom Odlukom izvršiće se promjena naziva svih organizacionih dijelova banke, kao i promjena naziva svih opštih i drugih akata banke - navedeno je u Odluci.

Da će Naša banka biti novo ime Pavlović International Banke iz Bijeljine, kako su odlučili novi vlasnici, portal Capital objavio je početkom ovog mjeseca.

Skupština akcionara danas je razmatrala i novi Statut banke, ali i promjene u Nadzornom odboru.

Promjene u Pavlović banci počele su kada je dio akcija te banke kupio Batagon International u martu ove godine. Nakon što je toj kompaniji propao pokušaj da kupi potraživanja Srpske od FG Birač, odustali su od daljeg ulaganja u Pavlović banku.

Nakon toga, akcije banke u julu kupile su firme Pavgord Foča i Galens Novi Sad, te postali vlasnici skoro 60% akcija sa pravom glasa.

Portal Capital objavio je ranije da Pavgord i Galens planiraju da ponude Vladi RS otkup 43 mil KM potraživanja institucija i preduzeća RS od FG Birač, a kako bi ispunili uslove za to kupili su akcije u Pavlović banci i hotel Jahorina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.