Izvor: Indikator | Srijeda, 30.10.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ryanair uvodi let Banjaluka-Frankfurt od februara 2020.

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Aviokompanija Ryanair saopštila je da otkazuje svoju zimsku rutu iz Frankfurt Hahna do Niša u Srbiji, koja je trebalo da počne od januara.

Ova je kompanija planirala da od 13. januara uvede redovnu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt - Hahn sa dva leta sedmično, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banjaluke, počevši od februara 2020.

Rutu do Niša, koja je odobrena u Njemačkoj, blokirao je, tvrde u ovoj kompaniji, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije, u korist monopola koji ima Air Serbia.

- Žao nam je zbog iznuđenog otkazivanja naše rute zbog odluke direktorata Srbije da blokira transportna prava. Ryanair se izvinjava putnicima koji su namjeravali da koriste ovu rutu. Sa druge strane, posjetioci i putnici u BiH imaće novu korist od Ryanair-ovih niskih tarifa između Frankfurt Hahna i Banjaluke - rekao je David O Brajan iz ove kompanije.

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je prije tri dana da bi sa banjalučkog aerodroma uskoro trebalo da bude uvedena još jedna aviolinija prema Evropskoj uniji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.