Izvor: eKapija | Srijeda, 30.10.2019.| 08:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Promjene u rukovodstvu kompanije Henkel - Karsten Knobel novi izvršni direktor

Karsten Knobel (Foto: Henkel)
Kompanija Henkel je saopštila da sadašnji izvršni direktor kompanije, Hans van Bajlen, iz ličnih razloga, neće obavljati još jedan mandat u Upravnom odboru, poslije oko 35 godina rada u kompaniji, uključujući oko 15 godina rada u Upravnom odboru i četiri godine kao na poziciji izvršnog direktora.

Stoga će mjesto izvršnog direktora predati nasljedniku Karstenu Knobelu od 1. januara 2020. Karsten Knobel se pridružio Henkelu 1995. godine, a član je Upravnog odbora od 2012. godine, odgovoran za finansije, nabavku i integrisana poslovna rješenja. Odluka o tome ko će naslijediti Knobela na mestu glavnog finansijskog direktora biće donesena naknadno.

- Karsten Knobel će biti izvrstan nasljednik kompanije. On odlično poznaje Henkel i posjeduje dugogodišnje međunarodno rukovodilačko iskustvo. Veoma ge cijene kolege iz Uprave, kao i naši zaposleni, a takođe ima odličnu reputaciju na tržištima kapitala. Uvjereni smo da će zajedno sa čitavim Upravnim odborom i dalje intenzivno upravljati razvojem naše kompanije - rekla je Simone Bagel-Trah, predsjednica Nadzornog odbora i Odbora akcionara.

Karsten Knobel je i član nadzornog odbora Lufthanse i zamjenik predsjednika nadzornog odbora fudbalskog bundesligaša Fortune iz Diseldorfa.

- Zahvalan sam na povjerenju koje mi je ukazano ovim imenovanjem. Imamo odlične zaposlene, vodeće brendove i tehnologije, interesantne inovacije, kao i velike mogućnosti za dalji održivi profitabilni rast u našim poslovnim jedinicama u dinamičnom tržišnom okruženju - rekao je Knobel.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.