NavMenu

Sedmica italijanskog filma širom BiH od 5. do 9. novembra

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 29.10.2019. 15:16
Komentari
Podeli
(Foto: d13/shutterstock.com)
Sedmica italijanskog filma u Bosni i Hercegovini održaće od 5. do 9. novembra 2019. godine u brojnim bosanskohercegovačkim gradovima u sklopu VII Sezone italijanske kulture u BiH.

U centru zbivanja će opet biti Sarajevo, gdje će se u kinu Meeting Point prikazati pet najnovijih italijanskih filmova, nagrađivanih na prestižnim italijanskim i međunarodnim festivalima.

Ovogodišnji kalendar predviđa filmove Io sono Tempesta (Ja sam oluja) u utorak, 5. novembra, Un nemico che ti vuole bene (Neprijatelj koji te voli) u srijedu, 6. novembra, Il bene mio (Moje dobro) u četvrtak, 7. novembra, Bangla (Bangla) u petak, 8. novembra i In viaggio con Adele (Na putu sa Adele) u subotu, 9. novembra.

Ostale projekcije će se održati u Cineplexxu u Banjaluci i u udruženju Srebrenica Wawe u Srebrenici, 6. novembra, u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru 7. novembra, u Narodnom pozorištu Tuzla 7. i u Dijalog centru u Tuzli 8. i 9. novembra.


Projekcije će biti i u Multiplexu Dolly Bell u Višegradu i u Centru za kulturu Istočno Novo Sarajevo u Lukavici 8. novembra i u Muzeju Hercegovine u Trebinju i u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj 9. novembra.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.