NavMenu

Austrijska kompanija Fronius na sajmu Renexpo predstavila fotonaponske pretvarače najnovije generacije

Izvor: eKapija+ Utorak, 29.10.2019. 13:12
Komentari
Podeli
Austrijska kompanija Fronius predstavila je na sajmu Renexpo u Sarajevu fotonaponske pretvarače, i to prvi put u BiH. Bila je to prilika da se posjetioci upoznaju sa pretvaračima najnovije generacije, koje inače na našem tržištu plasira banjalučka firma Etmax. Fronius, koji postoji 70 godina i već 30 godina proizvodi fotonaponske pretvarače, dolaskom na sajam Renexpo želi ojačati prisustvo u BiH i regionu.

- Iza nas je dosta godina iskustva i rada i jako smo cijenjeni na međunardonom tržištu. Osim što klijentima nudimo sam proizvod, tu su i usluge monitoringa i praćenja rada fotonaponske mreže. Pokrivamo cjelokupnu funkcionalnost - rekao je za eKapiju Ante Bikić, iz tehničke podrške kompanije Fronius.

Nude pretvarače različitih veličina i snage, od 3 do 10 kilovata za kućnu upotrebu, pa od 10 i naviše za komercijalnu proizvodnju energije.

- Tržište solarne energije se jako brzo mijenja i na nama je da ispratimo sve trendove, kako bi bili konkurentni na tržištu. U Evropi je sada aktuelno da pretvarači imaju i priključak na bateriju, kako bi se prikupljena energija tokom dana mogla koristiti tokom noći kada elektrana ne radi.


Bikić kaže da je tržište BiH malo i da ga opterećuje birokratija kada dođe momenat podizanja fotonaponskih elektrana. Međutim, to ih ne obeshrabruje da plasiraju svoje proizvode.

- Želimo partnere kao što je Etmax, koji imaju dobar know how - poručio je Bikić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.