NavMenu

Novi kombajn za berbu grožđa za samo osam sati ubrao gotovo 200 tona

Izvor: AGROpress Utorak, 29.10.2019. 10:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ah_fotobox/shutterstock.com)Ilustracija
Test performansi, koji je obuhvatao čitav vozni park, koji su činili kombajn New Braud 9090Ks, pet traktora New Holland T4.105F i kamion Iveco Stralis 560ks, održan je u Vaikerieju u Južnoj Australiji, na parceli crvenog grožđa od sedam hektara. Iako bijele sorte obično daju veće prinose, u New Hollandu su se odlučili za sortu grožđa shiraz kako bi se provjerili ne samo kapacitet, već i kvalitet berbe.

Za samo osam sati ubrano je 197,6 tona grožđa, što odgovara skoro 200.000 boca vina shiraz. Berba je izvedena novim kombajnom modela New Braud 9090Ks sa novim bočnim transporterom. Ovaj rekordni rezultat je utoliko značajniji, jer je u 197,6 tona grožđa koje je nabrano bilo samo 1% primesa, a potrošnja goriva po ubranoj toni je prosječno bila manja od jednog litra tačnije 0,99 litara po ubranoj toni, čime se postiže izvanredna potrošnja goriva.


Nova serija Braud 9090Ks pokazuje odličnu produktivnost za vinogradare i daje najbolje grožđe za vinare, jer je izuzetno čisto nakon berbe. Braud kombajni za grožđe su do sada proizvedeni u više od 15.000 primeraka od 1975. godine do danas.

- Ovaj test pokazuje da vrhunska produktivnost može ići ruku pod ruku sa izvanrednom preciznošću berbe - izjavio je za Agrobiznis magazin Thierri Le Brikuer, šef linije proizvoda za grožđe i masline u New Holland-u.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.