Izvor: Dnevnik | Ponedjeljak, 28.10.2019.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rubikon Shipping Company iz Beograda kupila brodogradilište kod Zrenjanina za oko 1,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Nightman1965/shutterstock.com)
Brodogradilište Šipjard Bomeks 4M iz Perleza kod Zrenjanina u stečaju prodato je na javnom nadmetanju po početnoj cijeni od 177 miliona dinara (oko 1,5 mil EUR), potvrdio je stečajni upravnik Dušan Lazić.

Prema njegovim riječima, novi vlasnik brodogradilišta u Perlezu je postala beogradska kompanija Rubikon Shipping Company.

Brodogradilište je prodato kao pravno lice, odnosno prodata je cjelokupna imovina koju čine građevinski objekti, proizvodna hala, kantina s garderobom, upravna zgrada...

Rubikon Shipping Company je prije tri godine kupio i zrenjaninsko brodogradilište Begej u stečaju. Ta kompanija se tada predstavila kao regionalni lider u riječnom transportu, specijalizovana za bezbjedan i pouzdan prevoz hemikalija i naftnih derivata.

Dugogodišnje iskustvo i rezultati poslovanja doprinjeli su da Rubikon Shipping Company zasluži status poželjnog prevoznika velikih naftnih kompanija, rafinerija i trgovaca. U planu je da upravo brodogradilište Begej bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže Rubikon Shipping Company, koji je osnovan 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila, kapaciteta 25.990 tona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.