NavMenu

Bingo kupio zgradu i zemljište TTU Tuzla - U planu luksuzni hotel

Izvor: Indikator Nedjelja, 27.10.2019. 15:36
Komentari
Podeli
Tuzla (Foto: grad.tuzla.ba)Tuzla
Nekadašnja zgrada uprave Tvornice transportnih uređaja Tuzla (TTU) i zemljište sa infrastrukturom nakon nekoliko neuspješnih pokušaja prodaje konačno je dovila svog novog vlasnika.

Naime, kako saznaje Tuzlanski.ba ovu nekretninu je kupila kompanija Bingo, a planu je da ova nekretnina bude pretvorena u hotel koji će sadržavati veliki salon za organizaciju vjenčanja kao i drugih događaja. Prvi radovi na preuređenju zgrade već su započeti.

Manji dio novca od prodaje upravne zgrade Tvornica transportnih uređaja Tuzla (TTU) u naselju Solana u Tuzli biće usmjeren ka uvezivanju radnog staža radnika, dok će ostatak biti usmjeren u svrhu izmirenja ostalih dugova.

Početna cijena zgrade uprave Tvornice transportnih uređaja Tuzla (TTU) kao i zemljište sa infrastrukturom bila je oko 4 mil KM, međutim nakon više neuspješnih pokušaja prodaje ta cijena je spuštena na 1,5 mil KM za koliko je na kraju kompanija Bingo i kupila ovu nekretnitnu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.