Izvor: eKapija | Nedjelja, 27.10.2019.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineski investitori zainteresovani za Jahorinu i Pale

Na poziv predstavnika kineskog Olimpijskog komiteta, uprava Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, obišla je olimpijski grad Peking i sedam okolnih ski centara, koji će biti domaćini zimskih Olimpijskih igara 2022. godine.

Menadžment OC Jahorine i Olimpijskog komiteta Kine razgovarao je i razmijenio iskustva sa predstavnicima ski centara Secret Garden i Wanlong Pradise.

Više od 150 skijaša iz Kine u okviru priprema za Olimpijadu boravilo je na Jahorini prethodne zimske turističke sezone. Tokom posjete ovoj zemlji dogovoren je ponovni dolazak sportista u predstojećoj zimskoj sezoni, koji su i više nego zadovoljni prošlogodišnjim uslovima, te žele da ponove posjetu olimpijskoj planini i to u proširenom sastavu.

- Predstavnici Olimpijskog komiteta Kine pozitivno su nastrojeni prema Republici Srpskoj a posebno interesovanje su iskazali ka Palama jer tu vide budućnost skijaškog sporta i turizma. Uprava Olimpijskog centra Jahorina je u Kini prezentovala nove investicije čija je realizacija trenutno u toku, što je još više podstaklo investitore da se odluče da posete Pale i to već do kraja ove godine - saopšteno je iz Turističke organizacije RS (TORS).

Tim povodom, direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, istakao je kako je skijanje u Kini u ekspanziji i kako Kinezi investiraju velika sredstva u skijanje i skijašku infrastrukturu, zainteresovanost da investicije sprovedu na Palama može biti od velikog značaja za cijelu Republiku Srpsku.

- Naša velika prednost je blizina međunarodnog aerodroma Sarajevo, a obecavajuće su i činjenice bezviznog režima kao i međudržavne saradnje Kine i Bosne i Hecegovine, koja je na visokom novou - naveo je Ljevanić.

On je dodao da Jahorina ima veliki potencijal, koji je moguće iskoristiti samo uz adekvatne i pametne investicije.

Navedeno je da TORS kao organ koji služi za promociju, unapređenje i razvoj turizma RS podržava ovakav vid saradnje, te da će se truditi da u što boljem svijetlu predstavlja i prezentuje Jahorinu kako bi turisti koji dolaze bili što zadovoljniji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.