NavMenu

U Ribarskom naselju na Potpećkom jezeru grade se bungalovi i restoran - U planu bazen i apartmani

Izvor: Glas zapadne Srbije Subota, 26.10.2019. 07:49
Komentari
Podeli
Krenuli su radovi na trećoj fazi izgradnje Ribarskog naselja, na Potpećkom jezeru, u blizini Priboja koji bi, po projektu, trebalo da se završe u decembru.

- Odlična saradnja je između Opštine Priboj, Turističke organizacije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja dve godine rezultira odličnim radom. Donji deo se sastoji od bungalova kapaciteta 22 mjesta, a predviđen je i jedan restoran sa apartmanima i naravno auto kamp sa evropskim standardima kako bi se našli na njihovoj mapi auto kampova. Po proceduri treba da posjeduje priključke za vodu, struju, otpadne vode - rekao je direktor TO Priboj Vladan Radović.

Izgradnja Ribarskog naselja je samo početak proširenja turističke ponude Priboja jer su neiscrpni potencijali ovog kraja.

- Treća faza podrazumijeva izgradnju restorana, bungalova sa kupatilima dok će u slijedećim fazama biti izgradnja apartmana sa većim nivoom usluga. Zemljani radovi su do sada bili najteži dio. Kompleks auto kampa ćemo u rad pustiti na proleće zvanično, ali i ovog ljeta su ga građani Priboja koristili za organizovanje vjenčanja i prelijepih događaja. Pogodili smo šta je bilo potrebno ovom gradu, ali se neće stati na tome. Vrijednost celokupnog projekta je preko 22 miliona, a samo druga i treća faza iznosi 17,1 milion. Sva sredstva su obezbijeđena preko ministarstva, a imamo razrađene već i nove projekte. Biće bazen na jezeru 25 metara sa 15 od plastičnih kockica, a u planu je da se uradi i asfaltni put, prilaz Rubarskom naselju koje se finansirati opština - kazao je član Opštinskog veća Miralem Gogalić dodajući da će biti uređena i parking mesta.

Izvođač radova je prijepoljska firma HBSS koja je izvodila radove i na drugoj fazi.

- Od jednog zapuštenog mjesta pravi se prelijep ambijent za sve okolne opštine. Kao izvođač mogu samo da kažem da sve što smo dogovorili da uradimo u predviđenom roku može samo da bude prije. Rukovodstvo opštine i ministrom Rasim Ljajić prepoznali su ovu lokaciju za odmor i uživanje rekao je Halil Rovčanin vlasnik firme HBSS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.