NavMenu

Uskoro niže cijene gasa u FBiH

Izvor: Radiosarajevo.ba Petak, 25.10.2019. 14:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Miroslav Lukic/shutterstock.com)Ilustracija
Uskoro bi moglo doći do snižavanja cijena gasa u Federaciji BiH, potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor BH-Gasa Jasmin Salkić.

Kako je rekao Salkić, u planu je da dođe do pojeftinjenja gasa stoga je u proceduri izrada novih cijena, a pojedinosti o pojeftinjenju znaće se tek za nekoliko dana.

Salkić je pojasnio kako do pojeftinjenja dolazi s obzirom na smanjenje cijena gasa na tržištu, te korigiraju cijene kako su najavili i ranije.

Također, Salkić je potvrdio kako je ministar za energiju, rudarstvo i industriju u Vladi FBiH Nermin Džindić zatražio od Uprave ovog poduzeća da napravi analizu i procjenu s ciljem da od Nove godine dođe do smanjenja cijene gasa za potrošače.


U dopisu koji im je poslao Džindić je naveo kako bi umanjivanje cijene gasa u toku grijne sezone i s ekološkog aspekta imalo poseban značaj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.