NavMenu

Uskoro kraj radova na prevoju Karaula - Zvanično puštanje u rad 25. novembra

Izvor: eKapija Petak, 25.10.2019. 12:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na putnoj dionici na Magistralnoj cesti M-18, kojom je zaobiđen sabraćaj preko planinskog prevoja Karaula, biće okončani do kraja oktobra.

Njenom izgradnjom magistralna cesta Tuzla–Sarajevo biće skraćena za oko tri kilometara. Rađena je fazno, a treća i posljednja faza trebala bi biti završena do ugovorenog roka.

Vođa projekta izgradnje dionice prevoja Karaula Adis Čampara izjavio je da su u toku radovi na posljednjoj dionici sa dva mosta, ukupne dužine jedan kilometar.

– Tek sada čitava dionica dobija svoj značaj i njenom izgradnjom je 7,5 km ceste preko prevoja Karaula skraćeno na 4 km. Ukupno visinsko snižavanje dionice iznosi 120 metara što je značajno posebno u zimskim uslovima odvijanja saobraćaja – rekao je Čampara.

Naveo je da su u toku završni radovi na asfaltiranju trase, postavljanje horizontalne signalizacije i zaštitnih mreža.

– Izuzetno sam zadovoljan radovima koji su izvedeni jako kvalitetno, i pored teških uslova u kojim su izvođeni – rekao je Čampara, prenosi RTV Slon.


U narednih sedam dana privremena rampa, koja je poslužila kao alternativa za nesmetano odvijanje saobraćaja na ovoj dionici, biće uklonjena.

Čampara je pojasnio da su svi radovi do ove rampe završeni i čim bude uklonjena slijedi asfaltiranje i spajanje sa trasom.

U ovaj projekat uloženo je oko 10 mil KM. Iako će novom trasom početkom novembra saobraćaj biti uspostavljen, njeno zvanično puštanje u rad planirano je za 25. novembar, kažu u Cestama Federacije BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.