NavMenu

Dodijeljena priznanja za Marketing Superstar 2019.

Izvor: instore.ba Petak, 25.10.2019. 08:54
Komentari
Podeli
U Sarajevu je u srijedu, 23. oktobra, pred više od 500 učesnika, održan 6. Sarajevo Marketing Summit, događaj koji okuplja najbolje domaće i regionalne marketinške stručnjake, predstavnike vodećih kompanija i brendova čiji su primjeri i najbolje prakse predstavljene na summitu.

- Sarajevo Marketing Summit radim već 6 godina zajedno sa marketinškom agencijom Altermedia iz Sarajeva (In Academy) i Finance Akademija iz Ljubljane. Mislim da je ovakva konferencija odlična za pokretanje marketinga, za jačanje marketinške funkcije i jačanja marketinga u ekonomiji u bilo kojoj državi. Ove godine tema marketing summita je rast. Nećemo se bazirati samo na rast brendova, nego ćemo govoriti i o rastu karijere pojedinca, zapravo karijere marketara. Koje kompetencije, koja znanja treba imati da bi bio uspješan kao marketar, kao direktor marketinga za 5 godina, i za sljedećih 10 godina. Sada je najbolji trenutak za rast, posebno kompanija u BiH koje imaju izuzetnu priliku, jer su potrošači spremni prihvatiti nove marke i sada je idealna prilika - riječi su Primoža Hvale, programskog direktora samita.

Svoja bogata iskustva podijelilo je 12 eminentnih marketinških stručnjaka, domaćih, regionalnih i svjetski uspješnih primjera kampanja koje su po utiscima učesnika velika inspiracija za dalji rad.

- Marketing je najznačajniji za rast brenda kod nas. Mi vodimo strategiju, mi smo oni koji slušaju potrošače diljem Evrope, diljem svijeta, te prilagođavamo našu ponudu i proizvode, ali i komunikaciju ka potrošačima. Kod nas je najbitnija lokalizacija, lokalni ljudi, lokalna komunikacija, lokalni proizvodi, lokalni dizajn, i to je zapravo ono zbog čega smo mi tako uspješni - broj 1 robna marka u mesnoj pašteti u Evropi. Ne stajemo tu, sljedeći korak je da budemo broj 1 u svijetu - kazala je Nedeljka Janković, regionalni vođa marketinga za Argetu, Bakinu tajnu i Montanu u Atlantic Grupi.

Master Your Digital temom dominirali su domaći primjeri iz BH Telecoma i Nađe Lutvikadić-Fočo, te primjer Dalile Zeljković iz kompanije Symphony.

- Kada govorimo o vrijednosti cijena i gdje kompanije često griješe jeste upravo to da ne procijene svoje proizvode, zapravo vrijednost proizvoda. Kompanije bi trebale shvatiti koliko klijenti zapravo žele da plate i da se ne fokusiraju toliko na troškove i cijene konkurencije. Ne postoji pravo vrijeme da se promijene cijene. Čak i kada ekonomija ide nizbrdo vi možete da prilagodite svoje cijene i da ih čak povećate, a da imate profit. U slučajevima kada je ekonomija loša, vi podignete cijene, dok konkurencija pokušava da privuče klijente sa nižim cijenama. U takvim situacijama uvijek postoji način da se prilagodi cijena - istakao je Tomasz Stec iz Simon & Kucher & Partners.

Veliku pažnju učesnika, ali i javnosti privukao je i izbor, tj. dodjela priznanja za Marketing Superstar 2019 - predstavnike domaće, regionalne i internacionalne kompanije, a koja su ponijeli marketinški stručnjaci: Ethem Numić (AS Holding), Matjaž Mrva (Deichmann) i Dino Čolaković (Red Bull).

Osim nagrade i priznanja, nagrađeni imaju privilegiju da na Sarajevo Marketing Summitu 2020 prezentiraju primjer uspješne kampanje, koja će poslužiti kao inspiracija kolegama iz struke.

Marketing Superstara u ove tri kategorije biralo je ekspertno vijeće marketinških stručnjaka iz BiH i regiona, a koje su okupili organizatori samita In Academy (BiH) i Finance Akademija (Slovenija).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.