Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.10.2019.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poslovni forum Italija-BiH 26. novembra u Đenovi - Otvoren poziv privrednicima

(Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)
Ambasada BiH u Rimu, u saradnji sa Privrednom komorom Grada Đenove, Agencijom za promociju, Upravom grada i Predsjedništvom regije Ligurija organizuje Poslovni forum Republika Italija-Bosna i Hercegovina koji će se održati 26. novembra u prostorijama Privredne komore Đenove.

Preliminarnim programom su predviđena obraćanja predsjednika regije Ligurija, Totti Giovannija, ambasadora BiH u Italiji, Matanović Slavka, ambasadora Italije u BiH, Minasi Nicole, te počasnog konzula u BiH, Marinoni Rinalda. Nakon pozdravnih obraćanja predviđeno je održavanje B2B susreta privrednika između dvije zemlje.

- Budući da se poslovni forum bazira na sljedećim privrednim sektorima: energetika, prehrambena industrija, poljoprivreda, turizam i IKT-industrija, pozivamo zainteresirane kompanije iz navedenih oblasti koje imaju interesa za razmjenom iskustava i korisnih informacija, te za uspostavljanjem direktnih kontakata sa italijanskim partnerima, u cilju produbljivanja i jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje, da se prijave za učešće na ovom forumu - ističe se na sajtu Vanjsko trgovinske komore BiH (VTK).

Također, navode da ukoliko imate prijedloge projekata za zajedničke investicije koje biste željeli predstaviti italijanskim partnerima, kratak sažetak istih treba dostaviti uz prijavu učešća.

- Ukoliko želite učestvovati na gore navedenom događaju, molimo vas da popunjenu prijavu u prilogu dostavite na mejl nejira.softic@komorabih.ba najkasnije do 1. novembra - navedeno je iz VTK BiH.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.